Wat eten we vanavond?

Veel mensen worstelen dagelijks weer met de vraag: ‘wat eten we vanavond?’. Vaak moeten er na het werk nog boodschappen gehaald worden. Wereldgerechtje dan maar? Of toch maar afhalen of bestellen? Lekker makkelijk. Voor een keertje geen probleem natuurlijk, het is zelfs leuk! Maar een gewoonte is snel geboren. Het sluipt er vaak ongemerkt in.

Wij Nederlanders besteden steeds minder tijd, geld en aandacht aan samen eten.

Geen aandacht voor de maaltijd

In veel landen is samen eten het belangrijkste onderdeel van de dag. Wij Nederlanders daarentegen besteden steeds minder tijd en aandacht aan samen eten. In plaats daarvan halen we snel even iets en eten dat op de bank voor de tv op. Soms draaien we zelf een snelle en simpele maaltijd in elkaar, vaak met behulp van de nodige pakjes en zakjes. Vervolgens werken we dat lekker snel naar binnen, want we moeten nog dit, dit, dit en dat doen. We hebben weinig tot geen aandacht voor de maaltijd.

Het kan ook anders. Wij van Iedereen Smullen (papa en mama hebben met een fulltime baan naast Iedereen Smullen en een temperamentvolle baby) begrijpen dat je nog veel meer te doen hebt dan boodschappen doen, koken en eten. Ik zou het graag anders zien, maar zo is onze maatschappij nu eenmaal. Om jou en je gezin een handje te helpen, hebben wij allemaal weekmenu’s bedacht. Zo veel mensen, zo veel wensen. En dus hebben we verschillende menu’s waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld een vegetarisch menu, een vis/vlees menu, een weekmenu voor actieve/sportende mensen, voor zwangere vrouwen en o.a. ook voor mensen die een paar kilo’s kwijt willen komt er een ondersteunend menu. Kies het menu dat het beste bij je situatie aansluit. Ieder menu biedt suggesties en variaties voor de andere gezinsleden, zodat ook niet vegetariërs mee kunnen eten met het vegetarische menu. En ook de (aanstaande) papa kan mee-eten met het menu voor de zwangere vrouw. En de recepten zijn stuk voor stuk makkelijk en snel te maken. We maken gebruik van gangbare ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Ideaal, al zeggen we het zelf.

Op het moment van schrijven zijn we de menu’s aan het afronden. Die komen snel beschikbaar op de site.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *