Kokosrijst met ananas en cashews

Deze kokosrijst met ananas en nog meer lekkere dingen is heerlijk romig, zoet en fris tegelijkertijd. Het is een soort nasi dus met ananas. Thuis noemen we het Ananasi. Lekker zomers. Kids zijn er dol op. Ja, wedden dat de kids nu wel rijst eten? Je kunt dit trouwens eten als hoofdgerecht, maar kan ook prima als bijgerecht bij een bbq. Koud ook lekker als je gaat picknicken. Of kook extra en neem wat overblijft mee naar je werk de volgende dag.

Wat heb je nodig?

Voor 2 volwassenen:

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 1 rijpe ananas in stukjes + sap
  • 200 ml kokosmelk
  • Thaise rode currypasta
  • kokosvlokken
  • gember poeder
  • knoflook, geperst
  • ui, gesnipperd
  • sap van een hele limoen
  • koriander, gehakt, naar smaak
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Snijd een rijpe ananas in kleine stukjes. Laat die stukje in een vergiet uitlekken en vang het sap op.

Doe het sap samen met de kokosmelk in een pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg vervolgens de rijst, ananas, currypasta, kokosvlokken of snippers, gember, knoflook, ui en een beetje peper en zout toe.

Dek af, en laat ongeveer 20 minuten koken op een zacht vuurtje zodat de rijst het sap en de kokosmelk helemaal opneemt. Kijk af en toe even of het niet aanbrandt. Heb je te weinig vocht? Voeg dan een scheutje water toe.

Vlak voordat je het serveert, voeg je het limoensap en de gehakte koriander toe. Tot slot voeg je de cashewnoten toe. Gebrande noten zijn het lekkerst, maar kijk uit met gezouten noten.

Eet smakelijk

Kokosrijst met ananas

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *