Gezondheidsvoordelen van bulletproof koffie

Koffie, de motor van menig momboss. Het houdt mij ook op de been na een slechte nacht of een drukke werkweek. Zelf zweer ik al jaren bij een kop bulletproof koffie op de nuchtere maag. Ok, ik eet eerst een kiwi om de darmen te stimuleren. Maar daarna ‘ontbijt’ ik vaak met een kop bulletproof koffie. Wat het is en wat de (gezondheids)voordelen ervan zijn, leggen we je in deze blog uit.

Wat is bulletproof koffie?

Bulletproof koffie is in de VS al jaren een enorme hype. Heel simpel gezegd is het een kopje koffie met grasboter (of echte roomboter) en kokosolie. Het klinkt erger dan het is. Het is eigenlijk erg lekker. Het zal even wennen zijn, als je je koffie normaal zwart drinkt. Bulletproof coffee lijkt een beetje op een café crème, maar dan romiger en voller van smaak.

De gezondheidsvoordelen van bulletproof koffie

Het idee van bulletproof koffie is dat je ’s ochtends start met een kop koffie en meteen al je gezonde vetten binnen krijgt die je nodig hebt. Daarnaast vult het waardoor je niet meteen alweer trek krijgt. Ideaal.

Het is een oude traditie die nu weer in opkomst is omdat Bulletproof koffie je prestatievermogen op schijnt te krikken. Caffeïne verhoogt je prestaties. Daarnaast versnelt het de stofwisseling en het geeft je energie. Grasboter zit vol antioxidanten, goed cholesterol en vitamine K2, dit is niet alleen goed voor je aderen, maar helpt ook bij het verbranden van lichaamsvet. Van dit vet wordt je dus juist niet dik! Klinkt tegenstrijdig he? Kokosolie bevat o.a. laurinezuur, dit geeft je immuunsysteem een boost en laat je stofwisseling harder draaien. Een kopje bulletproof coffee a day, keeps the doctor away! 😉

Hoe maak je het?

Wat heb je nodig?

  • 1 kopje koffie
  • 1 eetlepel grasboter, liefst biologisch
  • 1 eetlepel kokosolie

Zet een kopje verse koffie. Doe alle ingrediënten in de blender. Even goed blenden, tot dat je een mooie schuimlaag ziet ontstaan. Inschenken en enjoy!

bulletproof koffie momboss

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *