Datenight thuis met je lief

Datenight thuis. Het lijkt misschien een beetje vreemd… maar waarom niet? Ik moet toegeven dat ik echt wel de spontane uitjes mis, zoals concerten, lekker de kroeg in, samen zonsondergangen kijken met een thermoskan thee onder de arm in de middle of nowhere en meer van dit soort dingen. Met baby of dreumes is dit nou eenmaal moeilijker te realiseren. Dan maar thuis gezellig maken. Ik geef toe, we hebben dat heel lang niet gedaan. Ik dacht dat het niet nodig was. En doordat je moe bent heb je ook gewoon minder oog voor elkaar. Toch is het belangrijk om genoeg tijd voor elkaar te blijven maken, ook al heb je een baby of drukke dreumes thuis.

Datenight? Hoezo dan?

Ik dacht altijd dat dit bullshit was. Je bent getrouwd, je hebt een kind. Zit wel goed toch? Zo vanzelfsprekend is dat niet. Het is voor jonge stellen erg belangrijk elkaar veel aandacht te geven. We hebben een zwaar eerste jaar gehad met onze zoon. En dat hakt er flink in. In het begin was ons zoontje een huilbaby, dat was een drama. En vervolgens begonnen de slapeloze nachten, die maanden aanhielden. We waren allebei zombies. Mensen veranderen als ze ineens papa of mama zijn en niet meer alleen elkaars geliefden. O.a. als gevolg daarvan zijn we elkaar bijna kwijtgeraakt. Daarom maken we nu toch maar meer tijd voor elkaar vrij. En bij gebrek aan een oppas, houden we de datenight gewoon thuis. En dat is echt wel gezellig. Ok, de kans bestaat dat de kleine de datenight verstoort of wakker wordt als hij het woord ‘borrelplank’ hoort, maar dat hoort er nou eenmaal bij met een kleine…

Datenight tips en inspiratie

Om de datenight zo leuk en spannend mogelijk te maken, volgen hier enkele tips die je kunt doen samen met je lief. Probeer ook wat af te wisselen.

Eten

Lekker eten tijdens de datenight is een belangrijke voorwaarde voor succes. Tja, liefde gaat door de maag. Vooral bij mannen. Geef dus de baby of peuter te eten. En leg hem na het avondritueel lekker op bed. Eenmaal weer beneden begin je zelf aan het eten voor jou en je lief. Je hebt nu alle rust en tijd van de wereld om eens echt iets lekkers voor je vriend of vriendin te koken. Of wat ook leuk is: maak een mooie borrelplank vol lekkere hapjes en peuzel het samen op onder het genot van een lekker wijntje of biertje. Wij maken ook wel eens een heerlijke nachoschotel en duiken dan peuzelen die dan samen op de bank op. Onze guilty pleasure!

Vermaak

Probeer eens een leuk spel tijdens of na de borrelplank. Sinds kort zijn wij echt verslaafd aan Catan. Voor nog meer speelplezier hebben we inmiddels ook een uitbreiding gekocht op het spel. Ben je op zoek naar ander vermaak? Zorg ervoor dat je je leuk aankleedt en opmaakt, alsof je echt de stad in zou gaan. Het is belangrijk om er nog steeds leuk uit te zien. En je kunt er natuurlijk een spannend setje onder dragen 😉 Zelf ben ik erg fan van de setjes van Love Stories…

Dromen…

Maak ook eens een vijf-jarenplan. Waar willen jullie over vijf jaar wonen en werken? Waar wil je dat jullie kinderen naar school gaan en verder opgroeien? Misschien wil je wel heel graag een groter huis met een mooie tuin waar de kinderen lekker kunnen spelen. Pas als je een gezamenlijk doel hebt kun je er ook echt aan werken. Bovendien geeft het veel voldoening om samen een project te hebben. Waar dromen jullie van?

Een goed gesprek

Last but not least: een goed gesprek tijdens de datenight. Het is zo ontzettend belangrijk om zo nu en dan echt even goed te praten zonder tussenkomst van baby. Hoe gaat het nou echt met de ander? Wat houdt hem of haar bezig? Veel mannen krijgen halverwege de 30 te maken met een midlifecrisis. Het is erg belangrijk om altijd goed met elkaar te blijven praten. Je kunt het niet voorkomen, maar je kunt de effecten wel milder maken. Maak het gesprek wat leuker door er een bier of wijnproeverij thuis aan vast te knopen… wedden dat ie gaat praten?! 😉

Probeer iedere week een avond voor jullie tweetjes te reserveren. Succes gegarandeerd! Nog andere tips die het delen waard zijn? Laat dan een reactie achter!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *