Citroencake met maanzaad met een vleugje lavendel

Deze cake is heerlijk luchtig, niet droog en ook zeker niet te klef. Met de frisse smaak van citroen, het zoete van de MonChou en een vleugje lavendel verveelt deze simpel ogende cake niet snel. Klinkt ingewikkeld? Nou, hij staat zo op tafel hoor. Kind kan de was doen. Zijn je kindjes al wat ouder? Bak deze cake dan samen met de kids. Super leuk! Hij is trouwens makkelijk glutenvrij te maken door glutenvrij meel te gebruiken. Standaard maak ik hem altijd glutenvrij.

Wat heb je nodig?

Voor 10-12 plakken

  • 270 gram roomboter of grasboter op kamertemperatuur
  • 190 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram magere kwark
  • 300 gram (glutenvrije) meel
  • 3 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 biologische citroenen
  • 5 el maanzaad
  • 5 takjes verse lavendel

Voor de topping:

  • 200 gram MonChou
  • 1 citroen
  • 3 el poedersuiker

Hoe maak je deze cake?

Verwarm om te beginnen de oven voor op 180 graden en pak een cakevorm van 30 cm lang, vet deze goed in.

Mix de room- of grasboter samen met de suiker tot een luchtige consistentie. Dit kun je goed doen in een keukenmachine, of gebruik de handmixer. Tik vervolgens één voor één de eitjes boven het beslag en meng door elkaar. Voeg dan de magere kwark toe en mix wederom. Meng het (glutenvrije) meel ook beetje voor beetje door het beslag, eventuele klontjes zullen nu uit het beslag verdwijnen. Voeg ook het bakpoeder toe en een snufje zout.

Rasp beide citroenen en pers ze uit, voeg de rasp en het sap van de citroenen toe aan het beslag samen met het maanzaad, blijf mixen totdat alles goed verdeeld is.

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het in ongeveer 50 minuten gaar in de oven. Haal dan de citroencake uit de oven en laat het afkoelen op een rekje.

Als de cake in de oven staat, of afkoelt, maak je de topping door de MonChou los te kloppen met een mixer. Rasp de citroen en pers deze uit, voeg alleen het sap toe aan de MonChou samen met de poedersuiker. Mix totdat de topping romig wordt. Wanneer de cake volledig is afgekoeld smeer je de topping op de cake. Maak af met de rasp van de citroen en een beetje lavendel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *