Broccoliquiche met geitenkaas en rode ui

Als ik ergens gek op ben, dan is het quiche. Alleen duurde het heel lang voordat ik me zelf aan een quiche waagde. Als foodie moest het er toch een keer van komen. En zo kwam het dat ik de avond na Culy’s Food Festival (jaren geleden) voor het eerst een quiche maakte. Omdat ik nog een broccoli had liggen, werd het een quiche met broccoli en allemaal andere lekkere ingrediënten zoals zachte geitenkaas en rode ui.

Wat heb je nodig?

Voor 3 tot 4 personen:

  • 6 plakken (spelt)bladerdeeg.
  • 450 gr broccoli in roosjes
  • 5 grote eieren
  • 1 rode ui
  • platte peterselie
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 125 ml soja room (slagroom kan ook)
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • Handjevol grof gehakte pecannoten
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht. Ontdooi het bladerdeeg. Leg de vellen op elkaar en rol er een mooie egaal dunne plak deeg van. Vet de quiche in en bekleed vervolgens voorzichtig met het deeg.

Snijd de uien in halve ringen en de broccoli in kleine roosjes. Bak de ui in een paar minuten zacht en bruin. Stoom of kook de broccoli in een paar minuten zacht. Hij moet nog niet helemaal gaar zijn. Giet de broccoli af en verdeel hierna over de bodem in de quichevorm.

Klop de eieren met de sojaroom luchtig, voeg de kruiden en de gebakken ui toe aan het mengsel. En meng tot slot ook de zachte geitenkaas voor de helft door het eimengsel. Verdeel over de broccoli in de quiche. Verdeel de overgebleven geitenkaas en de pecannoten over de bovenkant van de quiche en hij is klaar om de oven in te gaan.

Bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar. Dit is in iedere oven anders, dus let er op dat het ei goed gaar is. Eventueel kun je de quiche halverwege afdekken met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

broccoli quiche

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *