Baby Bobotie. Lekker en voedzaam!

Onze allerkleinsten betekenen het allermeest voor ons, en toch krijgen ze vaak een potje eten uit de magnetron. Wij hebben ons er ook schuldig aan gemaakt, dus we weten waar we het over hebben. Wat we inmiddels ook weten is dat zelf eten koken voor de baby net zo makkelijk is. Alles in een (stoom)pannetje of Baby Cook en wachten tot het gaar is. Deze baby Bobotie maak je makkelijk zelf, terwijl je voor jezelf de volwassen variant maakt. Het recept voor de volwassen variant, zonder pakjes en zakjes, is binnenkort verkrijgbaar in ons ebook in de shop en de baby Bobotie krijg je alvast van ons. Je kunt hem met aardappel of rijst maken. Bobotie hoort met rijst, maar sommige baby’s hebben moeite met rijst eten en dan kun je aardappel doen, zoals op de foto. Lekker smullen!

Wat heb je nodig voor de baby bobotie?

  • 1 el rundergehakt
  • 1 middelgrote aardappel of 30 gr zilvervlies- of risottorijst
  • 10 sperziebonen
  • 1/4 granny smith
  • mespuntje kerrie poeder

Hoe maak je de baby bobotie?

Dop de boontjes en snijd de appel in stukjes. Je kunt de schil gewoon laten zitten.

Weeg de rijst af of schil de aardappel en snijd hem in blokjes.

Doe nu alles in een stoompannetje, behalve het kerriepoeder. In de Baby Cook kun je er al wel kerriepoeder bij doen. Laat gaar koken.

Als alles gaar is kun je het met een vork prakken of met een staafmixer, afhankelijk van hoe goed je kindje al kan eten.

Beetje laten afkoelen en smullen maar!

baby bobotie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *