Arretjescake met rozijnen en pistachenoten

Arretjescake is een typisch ouderwets gebak dat snel te maken is met eigenlijk alles wat je in huis hebt. Echt een klassieker. Deze variant maak ik met pistachenoten, rozijnen en sinaasappelchocolade, maar je kunt er ook andere noten doorheen doen. Of andere koekjes en de rozijnen weglaten. Ook lekker met een vleugje chilivlokken trouwens. Je kunt de cake een week bewaren in afgesloten bak in de koelkast.

Wat heb je nodig?

  • 170 gr volkoren biscuits o.i.d.
  • 100 gr pure chocolade met sinaasappelsmaak, die van Lindt is lekker
  • 200 gr pure chocolade 70% cacao
  • 120 gr gras- of roomboter
  • 100 gr ahornsiroop
  • snufje zeezout
  • 100 rozijnen 30 minuten geweekt in 2 el rum
  • 100 gr pistachenoten
  • Hoe maak je het?

    Bekleed een glazen vorm van ca. 18×28 cm met bakpapier. Leg de rozijnen in 2 el rum gedurende 30 min.

    Doe beide soorten chocolade, de boter, ahornsiroop en zout in een grote hittebestende kom. Smelt dit mengsel vervolgens au bain marie gedurende 5 minuten. Blijf af en toe roeren totdat het volledig gesmolten en goed gemengd is.

    Voeg de rozijnen en de rum, de biscuits en driekwart van de pistachenoten aan het chocolademengsel toe. Meng alles goed met een spatel totdat alles bedekt is met een laagje chocolade. Schep het mengsel in de vorm, strijk de bovenkant glad en strooi de overgebleven pistachenoten eroverheen. Laat de chocoladecake dan 10 minuten afkoelen. Verpak vervolgens met plasticfolie en zet hem 2 tot 3 uur in de koelkast om goed op te stijven.

    Snijd de cake in repen. Bewaar ze koud in een afgesloten doos in de koelkast.

    arretjescake

    Leave a Comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *