2 recepten voor de allerlekkerste pastasaus

Er staan altijd bakjes pastasaus in de vriezer voor de avonden waarop we weinig tijd of zin hebben om uitgebreid te koken. Vanavond was zo’n avond. Beide laat thuis van een drukke dag en Finn was erg moe. Dan is het fijn dat je iets kunt opwarmen. Even pasta koken, parmezaan raspen en hup aan tafel. Ik heb er trouwens jaren over gedaan om mijn pastasaus zo lekker te maken. Er gaan flink wat ‘geheime’ ingrediënten in, die ik maar al te graag met jullie deel. Ik maak altijd een pan bolognese en een pan vega pastasaus. In deze blog deel ik beide recepten met jullie!

Wat heb je nodig voor een heerlijke vegetarische pastasaus?

Voor 3 tot 4 tweepersoonsporties:

  • 400 ml passata
  • 2 pakjes tomatenblokjes (400gr per stuk)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 100 gr geraspte wortel
  • 10 gr verse basilicumblaadjes
  • 20 zwarte olijven
  • 2 tl kappertjes
  • 8 ansjovis filets (voor de vegetariërs die vis eten)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje kaneelpoeder
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor een heerlijke Bolognese saus

Voor 3 tot 4 tweepersoonsporties:

  • 600 ml passata
  • 1 pakje tomatenblokjes (400gr)
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr rundertartaar
  • 10 gr verse basilicumblaadjes
  • 20 zwarte olijven
  • 2 tl kappertjes
  • 8 ansjovis filets
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje kaneelpoeder
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je de saus?

Deze beschrijving is voor beide sauzen. In beide gevallen begin je met het fruiten van de ui en de gehakte knoflook. Doe dit in olijfolie op een matig vuurtje.

Voeg de kappertjes, stukjes ansjovisfilet en de olijven toe. Roer even mee totdat de ansjovis helemaal zacht is. Voeg dan de groenten of de tartaar toe. Bak/rul die mee tot het gaar is.

Hierna voeg je de tomatensaus en blokjes toe, samen met de gekneusde basilicumbladeren en de kruiden. Laat de saus nu zeker 10 tot 15 minunten inkoken. Hoe langer je hiervoor tijd hebt, deste meer komen de smaken meer naar voren.

Serveer met versgeraspte parmezaan of andere strooikaas.

Bewaartip!

Laat de saus afkoelen en verdeel over diepvriesbakken. In de vriezer kun je de saus tot 3 maanden bewaren. Haal hem de avond van tevoren uit de vriezer en laat de saus in de koelkast ontdooien.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *