Zoete pompoensoep voor het hele gezin

Pompoen, wat een heerlijk veelzijdig en gezond ingrediënt. Lekker als stamppot, gegrild in de oven en ook lekker als basis voor een soep. Boordevol vitamine A. Deze pompoensoep is lekker zoet, zacht van smaak en is ook wat pittiger te maken. Door te variëren in welke currypasta je gebruikt en hoeveel je ervan gebruikt, kun je aanpassen naar jullie smaak. Handig dus als er kindjes mee eten die nog niet gewend zijn aan pittig eten of er niet zo van houden.

Wat heb je nodig voor de pompoensoep?

Voor 3 tot 4 tweepersoonsporties:

  • 600 gr flespompoen in blokjes, niet geschild
  • 200 gr wortelen in dunne schijfjes
  • 4 sinaasappels, geschild en in partjes
  • 2 grote zoete uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 400 ml kokosmelk
  • 95 gr gele currypasta (wij gebruiken Blue Elephant, die is wel pittig. Die van Kumar is lekker kruidig.)
  • een bosje verse koriander, fijn gehakt
  • groentebouillon, ca. 750 ml van biologische bouillonblokjes, die zijn niet zo zout.

Hoe maak je de pompoensoep?

Pak een grote pan waar je ten minste 4 liter soep in kunt maken. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg daarna de schijfjes wortel toe. Bak deze ook een paar minuten mee.

Voeg naar smaak de gele currypasta toe. Roer het goed door de wortel, ui en knoflook. Laat even intrekken en voeg daarna de kokosmelk toe. Roer goed en laat minstens 5 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

Voeg nu de pompoenblokjes, sinaasappels, koriander en de groentebouillon toe. Misschien is 750 ml te weinig of net te veel. Zorg ervoor dat de pompoenblokjes net onder water staan. Laat dit zo’n 20 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Roer af en toe even om.

Haal de pan van het vuur en mix het met een staafmixer tot een romige en gladde soep.Tot slot kun je naar smaak nog peper en eventueel wat zout toevoegen. Pas op met zout, want sommige bouillons zijn al erg zout van zichzelf.

Serveer met nog een beetje verse geitenkaas en geroosterde pompoenpitten. Lekker smullen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *