Veganistische brownies

Chocolade, oh wat is het lekker, maar helaas werkt het verzurend in het lichaam. Maar voor deze verantwoorde veganistische brownies kun je best zo nu en dan een uitzondering maken. Ze zijn gewoon te lekker. En ze worden iedere dag smeuïger. Dit recept is zonder lactose, suiker en gluten. Eventueel kun je de pecannoten vervangen door andere noten, bijvoorbeeld macadamia’s, of eruit laten in geval van notenallergie.

Wat heb je nodig voor de brownies?

  • 5 eetlepels olie (zonnebloem of sesamolie)
  • 200 gr lactosevrije pure chocolade (85%)
  • 170 gr speltbloem (geen speltmeel)
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 4 tot 5 theelepels cacaopoeder
  • 180 gr kokosbloesemsuiker
  • snufje Keltisch zeezout
  • 1 vanillestokje
  • 230 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 gr pecannoten

Veganistische brownies

Hoe maak je deze veganistische brownies?

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik (ongeveer 20 cm) in en bekleed met bakpapier.

Smelt 150 gr chocolade au bain marie. Laat het daarna een klein beetje afkoelen.

Zeef in de tussentijd de bloem en het cacaopoeder in een grote kom. Voeg daarna de kokosbloesemsuiker, het zout en het merg van het vanillestokje toe. Voeg vervolgens de olie toe en roer ook langzaam de amandelmelk en de gesmolten chocolade toe. Roer goed totdat het een geheel is.

Hak de rest van de chocolade en het grootste deel van de pecannoten in grove stukken en roer ze door het chocolademengsel. Giet het mengsel nu in de schaal en bestrooi met de overgebleven pecannoten.

Bak de brownie in 20 tot 25 minuten gaar in de oven. De bovenkant moet gaar zijn en van binnen mag hij best nog een beetje smeuïg zijn.

Laat hem zo’n 5 minuten afkoelen. Haal hem daarna uit de schaal en laat hem verder afkoelen op een rekje. Zowel warm als koud lekker. De veganistische brownies worden iedere dag iets smeuïger, dus niet alles in een keer opeten 🙂

Veganistische brownie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *