Spannende Spaghetti

Je bent gewaarschuwd, want als je deze spannende spaghetti eenmaal hebt geproefd, wil je geen normale pasta meer. Hij is smeuïg, smaakvol, simpel en toch allesbehalve standaard. Je hoeft geen masterchef te zijn om dit gerechtje te maken en je hebt er ook niet veel tijd voor nodig. Binnen 20 minuten staat dit maaltje op tafel. Zorg er wel voor dat je alles goed hebt voorbereid en klaar hebt staan.

Wat heb je nodig voor deze spannende spaghetti?

Voor 2 personen:

  • 200 gr volkoren speltspaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr kerstomaatjes, uitgeknepen en de schil gehakt
  • 250 gr spek, heel fijn snijden/snipperen
  • 30 gr kappertjes
  • Snufje himalayazout
  • Snufje zwarte peper
  • Blaadjes van 3 takjes munt
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Hoe maak je de spannende spaghetti?

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de blokjes spek flinterdun. Zet ook alvast een pan met water op het vuur voor de spaghetti. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.

Fruit in de tussentijd de uit in een laagje olie. Voeg de spekjes toe en blijf goed roeren terwijl je alles bakt. Voeg de knoflook toe, roer om. en voeg meteen daarna de uitgeknepen tomaatjes toe. Wacht hier niet te lang mee, anders brandt de knoflook aan. Roer de tomaat er goed door. Voeg vervolgens ook de in grove stukken gehakte tomatenschillen toe, met een snufje himalayazout. Laat dit even sudderen op zacht vuur, roer zo nu en dan.

Spoel de kappertjes af. Voeg ze samen met de gehakte munt en de zwarte peper toe. Voeg de spaghetti toe. Roer alles goed om. Voeg eventueel een beetje water toe om het wat smeuïger te maken. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Spannende spaghetti

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *