Snelle kip uit de oven met geroosterde groenten

Dit is en blijft een klassieker. Snelle kip uit de oven met geroosterde groenten. Ieder seizoen kun je weer andere groenten kiezen. Lekker met pompoen, wortel, courgette, ui of paprika. Deze keer koos ik voor groene asperges, cherrytomaatjes en champignons gevuld met roomkaas. Even in de marinade. Alles op de bakplaat en roosteren maar. In de tussentijd kun je de tafel mooi dekken en voor iedereen een glaasje drinken inschenken.

Ingrediënten voor de snelle kip

voor 4 personen:

  • 4 medium kipfilets
  • 4 grote champignons
  • 2 bosjes dunne groene asperges (niet de asperge tips)
  • 100 gr roomkaas
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 tenen knoflook
  • 350 gr zoete cherrytomaatjes
  • 15 gr verse tijm

Hoe maak je de snelle kip?

Verwarm allereerst de oven voor op 240 graden. Daarna maak je de marinade. Meng hiervoor de balsamico azijn met 2 el olijfolie in een grote kom. Voeg een snufje zout en zwarte peper toe. Kneus de knoflook met de zijkant van een groot mes en doe deze samen met de takjes verse tijm in de kom.

Breek vervolgens de houtachtige uiteinden van de asperges en pluk de tomaatjes van de tak en/of verwijder de kroontjes. Schep nu ook de tomaatjes met de kipfilets door de marinade.

Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kipfilets ernaast. leg op iedere kipfilet een teentje knoflook en een paar takjes tijm. Snijd de steeltjes uit de champignon en vul de champignons met de roomkaas. Leg deze tussen de kipfilets met de roomkaas naar boven. Verdeel de tomaatjes tussen de kip en de asperges. Sprenkel het laatste restje marinade erover en zet in de oven voor 20 tot 25 minuten totdat de kipfilets mooi goudbruin kleuren.

Serveer met een passende salade of met zoete aardappelfrietjes! Lekker smullen!

marinade met tomaat

kipfilet uit de oven

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *