Romige amandelkoekjes met stukjes pure chocolade

Deze amandelkoekjes zijn voedzame, lekkere en verantwoorde tussendoortjes voor jezelf en je kindjes. Lekker met een kopje thee uit school of zomaar, omdat het kan. Zo lekker romig, smaakvol en dan die heerlijke stukjes pure chocolade. De koekjes zitten bomvol gezonde vetten door de grasboter en zijn gezoet met natuurlijke zoetstoffen. Ze passen dus ook prima in een dieet zonder geraffineerde suikers.

Ingrediënten voor 12 amandelkoekjes

  • 120 gr biologische witte amandelpasta
  • 160 volkoren speltmeel of boekweitmeel voor een glutenvrij koekje
  • 1 ei
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 100 gr ongezouten grasboter of biologische roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 60 gr pure chocolade stukjes of cacao nibs
  • 1 theelepel baksoda
  • Snufje zeezout

Hoe maak je deze cookies?

Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden hete lucht.

Klop in een grote kom met een mixer de suiker met de gras- of roomboter tot een smeuïge massa. Voeg eerst het ei toe en mix totdat het ei goed is opgenomen. Vervolgens voeg je de witte amandelpasta en het vanille extract toe en mix je dit ook totdat het een egaal geheel is.

Hierna begin je het volkoren speltmeel toe te voegen. Mijn mixer hield dit niet al te lang vol. Het deeg wordt te zwaar. Als je merkt dat mixen niet goed meer lukt, kneed het dan verder met je handen totdat je een mooie gladde deegbal hebt. Hak de chocolade in stukjes en voeg dit aan het deeg toe.

Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de grote deegbol nu in tweeën. Leg de tweede bol even weg. Je bakt de koekjes namelijk in twee batches. Maak per batch 6 kleine bolletjes en leg ze verspreid over de bakplaat. Druk ze met een natte vork of natte vingers wat platter.

Bak ze in 8 tot 10 minuten gaar. De randjes moeten een beetje gekleurd zijn. Ze zijn dan nog zacht van binnen. Als het goed is blijft de binnenkant smeuïg, maar dit is soms even testen met de oven. Ze hebben ongeveer een uur nodig om uit te harden.

Vergeet niet de tweede batch te bakken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *