Moederdag koekjes

Moederdag koekjes

Pas op! Deze moederdag koekjes zijn verslavend lekker. Dus maak er niet te veel, zo kun je buikpijn voorkomen 😉 Zonder gekheid, wij hadden nooit gedacht dat dit koekjes-probeersel zo lekker zou worden. Heerlijk krokant en zo’n rijke en zoete cacaosmaak door de grasboter en rijststroop. Je kunt ze met gemak een weekje bewaren in een koektrommel. Zo kun je iedere dag genieten van een lekker koekje tussendoor, bij een kop verse gemberthee bijvoorbeeld, of een lekker kopje koffie. Ze hoeven echt niet per se alleen met moederdag hoor 😉

Wat heb je nodig?

Voor 12-14 koekjes:

  • 100 gr volkoren speltmeel
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 4 afgestreken eetlepels cacaopoeder
  • 35 gr rijststroop
  • 50 gr ongezouten grasboter
  • 2 theelepels vanille extract of het merg van een vanillestokje
  • 1 eetlepel water

Hoe maak je de moederdag koekjes?

Roer om te beginnen het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, keltisch zeezout, en het cacaopoeder door elkaar in een kom.

Roer in een andere kom de rijststroop, de gesmolten boter, het vanille extract en het water door elkaar tot het een smeuïge massa wordt.

Voeg het botermengsel bij de droge ingrediënten in de kom. Meng dit zorgvuldig tot het een samenhangend deeg wordt. Maak er een mooie deegbal van en wikkel het in huishoudfolie. Laat het minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm in de tussentijd de oven op 170 graden. Beslist niet warmer, want dan verbrandt de kokosbloesemsuiker.

Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot ongeveer 0,5 cm dikte. Steek er mooie vormpjes uit van ongeveer 3 tot 4 cm doorsnee.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de koekjes erop. Bak de koekjes in 10 tot 14 minuten op 170 graden. De koekjes kunnen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Pas bij het afkoelen worden ze knapperig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *