Lekker snelle vegetarische quesadilla’s

Dit gerechtje is echt favoriet bij onze dreumes. Het is zo smaakvol en lekker smeuïg. Comfortfood dat in een handomdraai op tafel staat. Even koken en even in de oven. In de tussentijd dek je de tafel. Lekker met verse guacamole of een salade ernaast. Je kunt de quesadilla’s mild laten voor de kids en voor jezelf opspicen met een paar jalapeno’s ertussen bijvoorbeeld. Denk er alleen om dat je die niet aan de kids geeft 😉

Wat heb je nodig voor de quesadilla’s?

Voor 2 volwassenen en 1 kind

  • 2 tenen knoflook in kleine stukjes
  • 1 ui in halve ringetjes
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 1 afgestreken tl komijnpoeder
  • 500 gr gemengde bonen (uitlekgewicht)
  • 350 gr cherrytomaatjes in kwartjes
  • 5 grote volkoren wraps
  • geraspte belegen kaas
  • 1/2 tl sambal
  • Een bosje verse koriander
  • evt. jalapeno’s uit een potje
  • Hoe maak je de quesadilla’s?

    Verhit de oven voor op 180 graden.

    Verhit de olie in de pan. Doe er de gehakte knoflook, ui, komijnpoeder en sambal bij en laat gedurende twee minuutjes bakken op een matig vuur.

    Doe vervolgens de bonen en de gehakte tomaten erbij samen met de tomatenpuree. Laat dit mengsel 10-15 minuten op een zacht vuurtje koken tot het vocht van de tomaten is verdampt en het een lekker klef prutje is. Proef en voeg eventueel een beetje peper en zout toe.

    Leg de tortilla’s neer en bedek steeds de helft met een laagje van het bogenmengsel. Bedek met een beetje geraspte kaas en gehakte koriander. Voeg dicht. Duw een beetje aan en snijd in drie stukken. Je kunt hiervoor het beste een scherp vleesmes gebruiken.

    Herhaal dit met alle tortilla’s. Leg ze allemaal op twee bakplaten/roosters en zet 10-15 minuten in de oven. Serveer met verse guacamole of een salade en lekker smullen!

    vegetarische quesadilla's

    Leave a Comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *