Goed gevulde lasagne met gehakt

Lasagne hoort thuis in een gezond en afwisselend voedingspatroon. Deze lasagne heeft een lekkere en stevige vulling met veel groenten. Hierdoor heb je minder lasagnebladen nodig en dus bevat de lasagne al snel minder koolhydraten. Zo blijft het een verantwoorde keuze. Voor deze lasagne is gebruik gemaakt van lasagnebladen van 100% volkoren spelt. Volkoren lasagnebladen zijn ook een verantwoorde keuze. De witte lasagnebladen die niet volkoren zijn, zijn de minst verantwoorde keuze.

Wat heb je nodig voor de goed gevulde lasagne?

Voor 4 volwassenen:

  • 9 lasagnebladen van 100% volkoren spelt
  • 300 gr. rundergehakt
  • 3 tot 4 eieren
  • 2 blikken of pakken tomatenblokjes met basilicum (zonder toevoegingen)
  • 400 ml tomatensaus (zonder toevoegingen)
  • 1 grote roze of rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, gehalveerd en fijn gesneden
  • 1 courgette in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 bakje champignons in kleine stukjes gesneden
  • 2 tomaten in plakken
  • geraspte geitenkaas
  • 1 bol mozarella
  • peper en zout naar smaak
  • extra verse basilicum, fijn gesneden
  • gedroogde oregano en rozemarijn
  • mespuntje kaneel
  • Hoe maak je de goed gevulde lasagne?

    Verwarm de oven voor op 200 graden. En pak alvast een grote ovenschaal, geschikt voor 4 personen.

    Rul het gehakt in een grote pan, bijvoorbeeld een wok. Voeg de ui, knoflook en peper toe als het gehakt gaar is en laat even sudderen. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe. Roer goed door en laat een paar minuten zacht worden.

    Hierna kun je de pakjes tomatenblokjes en de tomatensaus toevoegen. Voeg ook de kruiden naar smaak toe, peper en zout, oregano, rozemarijn, fijn gehakte basilicum en kaneel. Laat even lekker pruttelen op een laag vuurtje. Draai het vuur uit en voeg tot slot twee theelepels johannesbroodpitmeel toe en roer dit heel goed door de saus. Dit is een natuurlijk verdikkingsmiddel. De saus dikt in de pan een beetje in, de oven doet de rest.

    Schep nu een klein laagje in de ovenschaal. Verdeel 3 lasagnevellen over de saus. Bedek de 3 vellen met een flinke hoeveelheid saus, ongeveer 1/3 van de inhoud in de pan. Breek hierboven de eieren kapot. Maak het eigeel met een vork voorzichtig kapot en verdeel het ei een beetje over de saus. Bedek weer met 3 bladen en 1/3 hoeveelheid saus. Bedek nu met de laatste 3 bladen en het de laatste saus. Bedek de saus met de plakken tomaat en bestrooi met de geitenkaas en plakken mozarella.

    De lasagne is nu klaar om de oven in te gaan. Bak hem in 35 minuten gaar. Val niet direct aan, maar laat de lasagne 2 tot 3 minuutjes bijkomen op tafel voordat je hem aansnijdt.

     

    Leave a Comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *